Коли дому Господь не будує, даремно працюють його будівничі при ньому! 
  Коли міста Господь не пильнує, даремно сторожа чуває! (Пс.126:1)             
Четвер, 25.04.2024, 13:56 Вітаю Вас Гість!
ЧОРТКІВ ДУХОВНИЙ - сторінка духовного життя міста  Головна | Реєстрація | Вхід | RSS | Форум

УВАГА! ЗМІНИЛИСЬ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ БЛАГОДІЙНИХ ВНЕСКІВ!

Анонс майбутніх подій


Життя парафії

    Церква Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чортків -це твоя парафія! 
    Пропонуємо тобі розпорядок життя нашої Церкви протягом тижня (раптом пригодиться ): 
    * ПОНЕДІЛОК 
    18.30 – зустріч ‘’Матері в молитві’’ в Церкві, і в домашніх групках. Кожного першого понеділка місяця – спільна зустріч всіх групок у Церкві. 18.30 – зустріч ‘’Братства Чоловіків Св. Йосифа’’ (в приміщенні ‘’КАРІТАСУ’’)
    * СЕРЕДА 
    Молитва за зцілення з мощами Св.Пантелеймона (після вечірньої Служби Божої)
    * ЧЕТВЕР
    18.30 – курс ‘’АЛЬФА’’ 
     *П’ЯТНИЦЯ
     17.00 – зустріч дітей 5-8 класів у спільноті ‘’СЕРЦЕ МАРІЇ’’ 18.30 – зустріч Спільноти ‘’Віри, Надії, Любові і матері їх Софії’’ 
     * СУБОТА
     18.00 – зустріч ‘’Української молоді Христової’’ 
     * НЕДІЛЯ
     12.00 і 14.30 – ‘’Недільна Школа’’ для учнів молодших класів. 18.00 – зустріч ‘’Біблійного гуртка’’ (в Церкві). 

     Для членів СПІЛЬНОТИ: Вівторок – особиста молитва за групу Прослави і групу творчості; Середа – особиста молитва і добровільний піст за СПІЛЬНОТУ. Ми разом, і разом нам тепліше…

Календар

«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Категорії розділу

Мои фотографии [9]
У цьому розділі зібрані персональні фото.
Моя родина [0]

Форма входу

Пошук

Наше опитування

Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 347

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 18 » ІНФОРМАЦІЯ про утворення Об’єднання Католицьких Спільнот (ОКС)
14:07
ІНФОРМАЦІЯ про утворення Об’єднання Католицьких Спільнот (ОКС)
ІСТОРИЧНА ПОДІЯ!!!
9 березня 2013 року у Красилові (Хмельницька область) в реколекційному будинку св. о. Піо відбулися установчі збори Об’єднання Католицьких Спільнот (ОКС), місією якого є поширення Доброї Новини та проповідь Слова Божого в Україні та за її межами через формування спільнот віруючих, які несуть Євангеліє у силі слова та через конкретні справи любові й милосердя.


Згідно схваленого на установчих зборах Статуту ОКС є добровільним згромадженням католицьких спільнот, а також служінь, організацій, проектів, що взаємодіють і підтримують розвиток та діяльність таких спільнот, для об’єднання зусиль у справі поширення Божого Слова, зміцнення Католицької Церкви, виконання її духовної, гуманітарної та соціальної місій в світі, сприяння порозумінню між різними християнськими конфесіями (деномінаціями) на основі католицького екуменічного вчення.


В урочистому проголошенні  утворення ОКС взяли участь 33 спільноти римо- та греко-католицьких обрядів: «Виноградна Лоза» з Бердичева, «Любов Христова» з Вінниці, «Бет Ел» та «Ковчег» з Тернополя, «Ісуса Христа, Царя Всесвіту» з Дунаївців, «Жива Вода» з Мелітополя, «Як Марія» з Івано-Франківська, «Прославлення блаженного Йоанна Павла II» з Дніпропетровська, «Жива Лоза» з Одеси, «Слово Життя» з Надвірної, «Храм Святого Духа» з Кам’янця-Подільського, «Свідки Ісуса» з Городка, «Живий Вогонь», «Благословення», «Емаус», «Тавор» та «Агапе» зі Львова, «Переображення» та «Преображення Господнє» з Дніпродзержинська, «Мараната», «Переображення» та «Калео»  з Києва,  «Воскресіння» з Коломиї, «Віри, Надії, Любові та їх Матері Софії» та «Лик Господній» з Чорткова, «Новий Єрусалим» з Красилова, «Тавор» з Житомира, «Св. Варфоломея» з Дрогобича,  «Руах» з Фастова, «Назарет» з Мукачево, «Жива вода» з Ужгорода, Еффата з м. Мінск (Біларусь), Спільнота Московської філії ШХЖіЄ (Росія).  

Партнерами ОКС у цей день стали Школа Християнського Життя і Євангелізації Пресвятої Діви Марії з Назарету Матері Церкви, служіння «ОАЗІС»  (підліткове служіння), реабілітаційні центри  «Наша Оселя» з м. Староконстянтинова та з с. Залісся, Дім святого Мартіна де Поррес з м. Фастів та сестри - черниці зі згромадження «Сестри Марії у Святому Дусі».


Основними цілями ОКС є надання практичної допомоги священикам та служителям-мирянам у: організації в парафіях постійного процесу євангелізації, спрямованого на навернення і воцерковлення невіруючих людей (євангелізація); формуванні у віруючих умінь та навичок служіння Церкві як Тілу Христовому і залучення людей у місію благовіщення про Ісуса Христа (служіння); формуванні у парафіях організованих та постійно діючих груп віруючих (спільнота); організації процесу навчання віруючих та поступове ведення їх до християнської зрілості в новоутворених та вже існуючих спільнотах (учнівство); приведенні віруючих до більш близьких відносин з Богом в атмосфері індивідуального та спільного постійного поклоніння Богу (поклоніння); виробленні у парафіян активної життєвої позиції в конкретних справах любові і милосердя (святість у світських справах); залученні, за необхідності, в парафії на коротко- або довгостроковій основі спеціально навчених служителів-місіонерів (місіонерське наставництво).

Основними завданнями Об’єднання є обмін інформацією, взаємна підтримка та реалізація спільних проектів учасниками Об’єднання, а також колективне (спільне) представництво їх інтересів у взаєминах з ієрархами обох гілок Католицької Церкви, інституціями світового руху Віднови у Святому Дусі, іншими зацікавленими особами та організаціями в Україні та за її межами.

Об’єднання працюватиме в режимі відкритої мережі (network), що буде виконувати функції єдиного координаційного та інформаційного ресурсного центру для своїх учасників та діятиме в межах Статуту Об’єднання для виконання визначених у ньому завдань.

З метою практичної організації діяльності ОКС було обрано керівний склад Ради ОКС, а саме: Орест Григорчак (лідер спільноти «Благословення», м. Львів, УГКЦ) – Голова Ради, Тарас Супінський (лідер спільноти «Бет Ел», м. Тернопіль, УГКЦ) та Андрій Оленчик (лідер спільноти «Мараната», м. Київ, РКЦ) – заступники Голови Ради та Анна Дідора (лідер спільноти «Прославлення блаженного Йоанна Павла II», м. Дніпропетровськ, РКЦ) – Секретар Ради. Координатором ОКС було визначено групу служителів Місіонерського служіння спільноти «Мараната», (м. Київ, РКЦ).

Також розпочалося формування Духовної колегії ОКС – до її складу зголосилися бр. Петро Куркевич OFM Cap, о. Григорій Канак та о.Олексій Саранчук.


ДОКУМЕНТИ ОКС 



Переглядів: 2302 | Додав: chortkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]