Коли дому Господь не будує, даремно працюють його будівничі при ньому! 
  Коли міста Господь не пильнує, даремно сторожа чуває! (Пс.126:1)             
П'ятниця, 29.03.2024, 02:08 Вітаю Вас Гість!
ЧОРТКІВ ДУХОВНИЙ - сторінка духовного життя міста  Головна | Реєстрація | Вхід | RSS | Форум

УВАГА! ЗМІНИЛИСЬ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ БЛАГОДІЙНИХ ВНЕСКІВ!

Анонс майбутніх подій


Життя парафії

    Церква Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чортків -це твоя парафія! 
    Пропонуємо тобі розпорядок життя нашої Церкви протягом тижня (раптом пригодиться ): 
    * ПОНЕДІЛОК 
    18.30 – зустріч ‘’Матері в молитві’’ в Церкві, і в домашніх групках. Кожного першого понеділка місяця – спільна зустріч всіх групок у Церкві. 18.30 – зустріч ‘’Братства Чоловіків Св. Йосифа’’ (в приміщенні ‘’КАРІТАСУ’’)
    * СЕРЕДА 
    Молитва за зцілення з мощами Св.Пантелеймона (після вечірньої Служби Божої)
    * ЧЕТВЕР
    18.30 – курс ‘’АЛЬФА’’ 
     *П’ЯТНИЦЯ
     17.00 – зустріч дітей 5-8 класів у спільноті ‘’СЕРЦЕ МАРІЇ’’ 18.30 – зустріч Спільноти ‘’Віри, Надії, Любові і матері їх Софії’’ 
     * СУБОТА
     18.00 – зустріч ‘’Української молоді Христової’’ 
     * НЕДІЛЯ
     12.00 і 14.30 – ‘’Недільна Школа’’ для учнів молодших класів. 18.00 – зустріч ‘’Біблійного гуртка’’ (в Церкві). 

     Для членів СПІЛЬНОТИ: Вівторок – особиста молитва за групу Прослави і групу творчості; Середа – особиста молитва і добровільний піст за СПІЛЬНОТУ. Ми разом, і разом нам тепліше…

Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Категорії розділу

Мои фотографии [9]
У цьому розділі зібрані персональні фото.
Моя родина [0]

Форма входу

Пошук

Наше опитування

Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 347

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 26 » Що маємо знати про храм і богослужіння?
17:49
Що маємо знати про храм і богослужіння?

 

 Плоди Євхаристії – єдність Церкви як Тіла Христового  

            Однією з цілей участі людини у Пресвятій Євхаристії є відчуття до приналежності до Церкви – спільноти. Через причастя у людини поступово народжується почуття єдності, досконалого послуху, безкорисної взаєможертвенності і тихої любові. Бо саме ці чесноти стали основою невинної хресної смерті за життя світу, ключем Євхаристії, необхідністю, без якої неможливо зростати у вірі. Ісус дав нам своє Тіло і Кров; він кличе, щоб його діти частіше приходили (приступали) до нього і в присутності Пресвятої Трійці єдналися з ним та один з одним.

            Святі Отці часто говорили, що Церква є нова Єва, яка народилася з ребра Христа в часі його смертного сну, як древня Єва з ребра Адама, що заснув. Святий Іван Золотоустий говорить: «Роздумайте над ще одним прихованим одкровенням. Я сказав вам, що вода і кров означають хрещення і причастя. Обидва ці Таїнства – Хрещення в нове життя і Євхаристія – беруть початок від проколених Христових ребер в Адама, щоб створити жінку, подібно, як Христос дарував нам воду і кров зі своїх грудей, щоб збудувати Церкву. Переконайтеся, наскільки Христос єдиний зі своєю невістою» (Амман А., Путь отцов. Краткое введение в патристику, Милан, с. 178).

            «У Святій Євхаристії вміщується все духовне благо Церкви, тобто сам Христос, наша пасха й життєдайний хліб, який через своє тіло, - оживлене й оживляюче в Святому Дусі, - дає життя людям, які таким чином заохочуються і спонукаються приносити разом з ним в офіру і себе самих, і свої праці, й усі створені речі» (Документи ІІ Ватиканського Собору, Декрет про служіння і життя пресвітерів, 5, Львів 1996).

            Народившись від Бога, поставлений у Таїнстві Хрещення водою і Духом у царсько-священну гідність, новопросвічений торжественно вводиться в євхаристійне зібрання. Молитва Церкви є молитва до Отця в Христі. Хто не є в Христі, той не може в ній брати участь, той не може взяти участь в Євхаристії. А бути в Христі – це значить священнодіяти Богові Отцю своєму. А особливо служіння на євхаристійному зібранні, на якому все починається і все закінчується, і з яким тому зв’язано всяке служіння в Церкві. Тут і є християнське покликання з’єднатися з Господом, унаслідувати вічне життя через Ісуса Христа. Церква безнастанно оживляється і обновляється Святим Духом, який є джерелом її життя. Вона є середовищем, в якому здійснюються в теперішньому житті з’єднання з Богом, яке завершиться в майбутньому після воскресіння мертвих. Усі умови для з’єднання з Богом дані Церкві. Св. Атанасій Великий говорить, що Тіло Христове, з яким християни з’єднуються в Хрещенні, є коренем нашого воскресіння і нашого спасіння. Таїнственне життя, життя в Христі – це безперервна боротьба за Божу благодать. Це боротьба, в якій є піднесення і упадки, бо вона (благодать) має перемінити нашу природу.

            «Ціла Церква є Церква каяників, Ціла Церква – Церква погибаючи», - говорить св. Єфрем. Щоб звільнитися від всякого підступу гріха і безперестанно зростати в благодаті, нам дарується Таїнство Тіла і Крові Христової. Через нього ми єднаємося з Христом і, одночасно, з усіма членами Церкви.

            Євхаристія – це трапеза братерства з характерною для неї атмосферою єдності і любові. Не виконуючи Ісусового наказу взаємної любові, не можна гідно брати участі у його Тілі та Крові. Св. Іван Золотоустий каже: «Скуштував Крові Господньої, а не помічаєш навіть брата свого. Зневажаєш цей стіл, якщо не признаєш за гідну участь у твоїй поживі брата твого, що достойний був засісти при тім самім столі Господнім. Бог звільнив тебе від усіх гріхів і запросив до свого столу, а ти навіть тоді не став милосерднішим».

            Єднання всіх у святому причасті відбувається через постійний зріст любові, який подає Євхаристія, бо любов об’єднує і творить одне серце і одну душу.  Джерелом тієї любові є Христос, який сказав: «Хто споживає тіло моє і кров мою п’є, той у мені перебуває, а я – в ньому» (Ів 6, 56).

 Відповідальний за рубрику:  

о. д-р Мирослав Думич 

Переглядів: 538 | Додав: chortkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]