Коли дому Господь не будує, даремно працюють його будівничі при ньому! 
  Коли міста Господь не пильнує, даремно сторожа чуває! (Пс.126:1)             
Середа, 24.04.2024, 06:23 Вітаю Вас Гість!
ЧОРТКІВ ДУХОВНИЙ - сторінка духовного життя міста  Головна | Реєстрація | Вхід | RSS | Форум

УВАГА! ЗМІНИЛИСЬ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ БЛАГОДІЙНИХ ВНЕСКІВ!

Анонс майбутніх подій


Життя парафії

    Церква Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чортків -це твоя парафія! 
    Пропонуємо тобі розпорядок життя нашої Церкви протягом тижня (раптом пригодиться ): 
    * ПОНЕДІЛОК 
    18.30 – зустріч ‘’Матері в молитві’’ в Церкві, і в домашніх групках. Кожного першого понеділка місяця – спільна зустріч всіх групок у Церкві. 18.30 – зустріч ‘’Братства Чоловіків Св. Йосифа’’ (в приміщенні ‘’КАРІТАСУ’’)
    * СЕРЕДА 
    Молитва за зцілення з мощами Св.Пантелеймона (після вечірньої Служби Божої)
    * ЧЕТВЕР
    18.30 – курс ‘’АЛЬФА’’ 
     *П’ЯТНИЦЯ
     17.00 – зустріч дітей 5-8 класів у спільноті ‘’СЕРЦЕ МАРІЇ’’ 18.30 – зустріч Спільноти ‘’Віри, Надії, Любові і матері їх Софії’’ 
     * СУБОТА
     18.00 – зустріч ‘’Української молоді Христової’’ 
     * НЕДІЛЯ
     12.00 і 14.30 – ‘’Недільна Школа’’ для учнів молодших класів. 18.00 – зустріч ‘’Біблійного гуртка’’ (в Церкві). 

     Для членів СПІЛЬНОТИ: Вівторок – особиста молитва за групу Прослави і групу творчості; Середа – особиста молитва і добровільний піст за СПІЛЬНОТУ. Ми разом, і разом нам тепліше…

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Категорії розділу

Мои фотографии [9]
У цьому розділі зібрані персональні фото.
Моя родина [0]

Форма входу

Пошук

Наше опитування

Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 347

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 26 » Що маємо знати про храм і богослужіння?
11:01
Що маємо знати про храм і богослужіння?

Про Таїнство Хрещення

  • Чи дозволено хрестити поза храмом? Чи може хрещення відбуватись вдома у вірних?

Оскільки через хрещення особа стає членом Церкви, то в цьому обряді бере участь уся спільнота. Тому в церковних законах читаємо, що: «Хрещення, крім випадку необхідності, слід уділяти в парафіяльній церкві, дотримуючись законних звичаїв. У приватних домах хрещення можна уділяти згідно з приписом партикулярного права або з дозволу місцевого єпарха» (ККСЦ, к. 687).

  • Як підготуватися до Таїнства Хрещення? Що з собою принести до храму?

Якщо охрещуватиметься дорослий, то процес приготування до хрещення досить тривалий; про його перебіг можна довідатися у місцевого пароха. Для охрещення дитини також необхідно заздалегідь звернутися до пароха тієї церкви, до якої належать батьки дитини. В жодному разі не слід приходити одразу з дитиною і майбутніми хресними, не домовившись заздалегідь із місцевим парохом про те, коли і як має відбуватися хрещення і які для цього існують вимоги.

Під час хрещення охрещуваному подають запалену свічку, якщо Таїнство уділяють немовляті, свічку тримають хресні батьки. Свічку можна принести зі собою, а також отримати у храмі. Новохрещеного одягають у білу одіж, яка символізує нове народження. При хрещенні немовлят уживають шмат білого полотна, яке називають «крижмою» і в яке загортають новохрещеного. Це полотно приносять хресні батьки, і щодо цього існують місцеві звичаї, тому корисно про них довідатися заздалегідь.

  • Як хрестять в небезпеці чмерти?

У небезпеці смерти требник (богослужбова книга) приписує новонароджене дитя одразу охрестити, занурюючи в воду (або поливаючи) тричі, мовлячи такі слова: «Хрещається раб Божий (раба Божа) в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа». Якщо небезпека мине, то священик доповнить таке хрещення Таїнствами Миропомазання та Пресвятої Євхаристії.  Того, хто вийшов з дитячого віку, в небезпеці смерти можна охрестити, якщо він якоюсь мірою обізнаний із істинами християнської віри і якимось чином виявив бажання прийняти хрещення (див. ККСЦ, 682 §2).

  • Яким чином має відбуватися хрещення: через занурення чи поливання водою?

       Згідно з традицією перших століть християнства, хрещення відбувається через занурення у воду. Занурення якнайкраще передає суть хрещення – смерть старої грішної людини і нове народження у Христі. Літургійні книги також приписують хрестити через занурення, хоча й допускають хрещення через поливання водою. В останніх століттях цей спосіб хрещення витіснив занурення, але тепер знову існує тенденція відновити втрачену первісну традицію. В інструкції Конгрегації у справах Східних Церков сказано що «обряд повинен бути повним і здійснюватись через занурення» (Інструкція застосування літургійних приписів Кодексу канонів Східних Церков, Рим 1996, с. 46).

Відповідальний за рубрику:

о. д-р Мирослав Думич 

Переглядів: 552 | Додав: chortkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]