Коли дому Господь не будує, даремно працюють його будівничі при ньому! 
  Коли міста Господь не пильнує, даремно сторожа чуває! (Пс.126:1)             
Вівторок, 16.04.2024, 14:39 Вітаю Вас Гість!
ЧОРТКІВ ДУХОВНИЙ - сторінка духовного життя міста  Головна | Реєстрація | Вхід | RSS | Форум

УВАГА! ЗМІНИЛИСЬ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ БЛАГОДІЙНИХ ВНЕСКІВ!

Анонс майбутніх подій


Життя парафії

    Церква Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чортків -це твоя парафія! 
    Пропонуємо тобі розпорядок життя нашої Церкви протягом тижня (раптом пригодиться ): 
    * ПОНЕДІЛОК 
    18.30 – зустріч ‘’Матері в молитві’’ в Церкві, і в домашніх групках. Кожного першого понеділка місяця – спільна зустріч всіх групок у Церкві. 18.30 – зустріч ‘’Братства Чоловіків Св. Йосифа’’ (в приміщенні ‘’КАРІТАСУ’’)
    * СЕРЕДА 
    Молитва за зцілення з мощами Св.Пантелеймона (після вечірньої Служби Божої)
    * ЧЕТВЕР
    18.30 – курс ‘’АЛЬФА’’ 
     *П’ЯТНИЦЯ
     17.00 – зустріч дітей 5-8 класів у спільноті ‘’СЕРЦЕ МАРІЇ’’ 18.30 – зустріч Спільноти ‘’Віри, Надії, Любові і матері їх Софії’’ 
     * СУБОТА
     18.00 – зустріч ‘’Української молоді Христової’’ 
     * НЕДІЛЯ
     12.00 і 14.30 – ‘’Недільна Школа’’ для учнів молодших класів. 18.00 – зустріч ‘’Біблійного гуртка’’ (в Церкві). 

     Для членів СПІЛЬНОТИ: Вівторок – особиста молитва за групу Прослави і групу творчості; Середа – особиста молитва і добровільний піст за СПІЛЬНОТУ. Ми разом, і разом нам тепліше…

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Категорії розділу

Мои фотографии [9]
У цьому розділі зібрані персональні фото.
Моя родина [0]

Форма входу

Пошук

Наше опитування

Дайте оцінку сайту
Всього відповідей: 347

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 8 » Чому варто жаліти грішника, а не злоститися на образу!
14:11
Чому варто жаліти грішника, а не злоститися на образу!

співчуття

Роздуми над Словом Божим на ХХІІІ Звичайну неділю, рік А

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Якщо згрішить твій брат проти тебе, піди й докори йому віч-на-віч. Коли послухає тебе, ти придбав свого брата, а коли не послухає, візьми із собою ще одного або двох, щоб устами двох або трьох свідків підтвердилося кожне слово; коли не послухає їх, скажи Церкві, а коли й Церкви не послухає, нехай буде тобі як язичник і митник. Воістину кажу вам: усе те, що зв’яжете на землі, буде зв’язане на небі; й усе те, що розв’яжете на землі, буде розв’язане на небі. Знову кажу вам: коли двоє з вас на землі погодяться просити про будь-яку річ, яку лише просять, буде їм дано від Мого Отця Небесного. Адже де двоє або троє зберуться в Ім’я Моє, там і Я серед них!»

Біблійні відносини прозорі й чіткі. Вони не передбачають затяжних образ, думання, що винуватець має сам здогадатися, що він образив. Ці відносини позбавлені обмовлянь на стороні, нарікань на брата, який вчинив гріх. Логічно і зрозуміло, що коли маємо інфекцію, вірус у тілі, маємо відразу лікуватися, не зволікати, не думати, що само якось мине. Але чомусь таку очевидність щодо фізичного життя не поширюємо на інфекції духовні? Якщо я маю образу на брата за гріх, то я маю інфекцію духа і душі, що може розвинутися в сепсис.

До речі, сепсис. Коли я зайшов в Інтернет, щоб побачити як виглядає сепсис, то жахнувся, наскільки це потворно, відразу вимкнув.

Якщо ви погоджуєтеся з цією аналогією, то маємо визнати, що багато з нас виглядають жахливо, є смертельно хворими людьми, бо так чи інакше носимо в своїй душі, пам’яті образу на батьків, колег, чоловіка/дружину. Образи на так близьких людей, як батьки, подружжя, діти — настільки глибокі й часто неусвідомлені, що переростають у фізичні хвороби. Якби ми були чуйними до простих і зрозумілих слів Спасителя…

У тексті використовується слово «згрішив». У ньому містяться, окрім прямих та очевидних значень, також і  такі, як «не влучити в ціль», «збочити з дороги», «не досягти мети». І, відповідно, «грішника проти мене» можна трактувати не як зло, ворога, «поганого», а як того, хто помилився, збився з дороги, не влучив у ціль. Тільки уявіть, наскільки таке сприйняття допомагає в грішникові побачити людину й захистити свою психіку від руйнувань, а мозок — від емоційних висновків: «Яка ж сволота». Ні, ні, тепер, беручи до уваги ці трактування «гріха», ми можемо реально поспівчувати людині, яка образила мене. Бо це він, а не я, збочив з дороги, а тому потребує допомоги; бо це він, а не я не влучив у ціль і потребує підтримки…

Чому треба почати з дорікання наодинці, не афішуючи? Щоби зберегти «обличчя» винуватця. Це також вкладається у заповідь любові до ворогів.

З іншого боку, якщо я опинився на боці «грішників», то мушу зрозуміти: коли когось ображаю, завдаю шкоди передусім собі. Невже мені треба блукати (переклад «збочити з дороги), бути лузером (переклад «не влучити в ціль»)?

CREDO

http://www.credo-ua.org/2014/09/122377

Переглядів: 572 | Додав: chortkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]